info

Algemene informatie

Bouwdorp de Hazenkamp, locatie Goffertpark, is voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar uit de wijk Hazenkamp (en omstreken), die zin hebben in een week timmeren, knutselen, sporten en meedoen aan allerlei leuke activiteiten. Op zondag 11 augustus haal je je bouwkaart op en van maandag tot en met donderdag wordt er getimmerd vanaf 10.00 uur. Op vrijdag 16 augustus is er een eindfeest 🙂
Het is handig om van tevoren af te spreken met welke kinderen je samen aan een hut wil timmeren, zodat ouders de begeleiding af kunnen stemmen. Er lopen de hele week medewerkers rond die kunnen helpen met bouwen, maar niet genoeg voor alle hutten; hulp van ouders is nodig, met name op maandag! Groepjes kunnen ook op zondagmiddag of maandagochtend worden gevormd. 

Behalve een hut bouwen kan je de hele week in de grote tent knutselen aan versiering voor de hut. Ook zijn er verschillende activiteiten en workshops waar je aan mee kan doen. Je krijgt van ons spijkers, knutselmateriaal, zeil en hout maar je moet zelf een hamer en zaag meenemen. Ook stevige schoenen, handschoenen, handige kleding en een veiligheidsbril om je ogen te beschermen. En niet te vergeten: een eigen beker en lunch. Voor meer informatie over onder andere de poortregels klik op de knop ‘Info voor ouders’. Daar staat meer informatie voor ouders.

Bouwdorp gaat zondag 11 augustus van start met een gezellige openingsmiddag. Het wordt een prachtige middag om de toegangskaarten op te halen en om iedereen weer te zien en bij te kletsen.

Onder de knop Programma vind je het volledige programma per dag. We hopen dat iedereen komt om de opening tot een gezellig moment te maken!

Op zondag kunnen kinderen zich aanmelden om een dag burgemeester of postbode te zijn. Na de show zitten medewerkers klaar met briefjes waar kinderen hun naam op kunnen schrijven, die worden verzameld en aan het eind van de middag worden daar 8 namen  (4 burgemeesters 4 postbodes) uit getrokken.

De burgemeester mag aan het begin van de dag de vlag hijsen en de postbode bezorgt aan het begin van de middag de post, want bij het bouwdorp kunnen ouders, opa en oma familie kaarten sturen naar bewoners van het bouwdorp onder vermelding van het hutnummer (maandag bekend). De brievenbus staat rechts van de keuken.

Maandag gaan we echt starten met het bouwen van de mooiste hutten!

Hoe starten we op maandag?
  • De poort gaat om 10 uur open.
  • De deelnemers mogen zelf groepjes maken.
  • Heb je nog geen groepje, of is jouw groepje te klein (minder dan 6)? Kom naar het bord ‘Nog geen groepje’ bij de vlaggenmast.
  • Als jouw ‘hut’groepje compleet is, ga je naar een medewerker bij het rood-witte lint.
  • De medewerker neemt het groepje mee naar de plek waar het mag gaan bouwen. Het terrein is verdeeld in 4 velden met indeling naar leeftijd.
  • De ouders/begeleiders blijven in de tussentijd wachten op het terras. Een kopje koffie of thee is te verkrijgen bij de bar.
  • Als alle ‘hut’groepjes een plek hebben op het terrein, zullen medewerkers pallets voor de hutten regelen.
  • De ouders/begeleiders mogen weer naar de kinderen toe als dat omgeroepen wordt.